ادیت یا ویرایش عکس های صنعتی
ادیت عکسهای صنعتی بخش جدایی ناپذیر عکاسی حرفه ای است و تاثیری شگفت انگیز بروی کیفیت و جذابیت دارد. در این مطلب مراحل کامل ادیت عکس به همراه نمونه هایی ارائه شده.
اهمیت فایل خام در ادیت عکس های صنعتی
امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی، کیفیت عکسهای دیجیتال بسیار افزایش یافته. مهمترین بخش پیشرفت مرهون معرفی فایل خام یا (RAW) است. این فایل ها همانطور که از نامشان پیدا بصورت خام و بی هیچ ویرایشی توسط دوربین های دیجیتال تولید می شوند. فایل های RAW توسط نرم افزارهای داخلی دوربین ادیت نمی شوند تا این بخش با تخصص و خلاقیت عکاس انجام شود. این فایل ها حاوی جزئیات بیشتری هستند و به همین دلیل امکان ادیت پذیری بیشتری نسبت به سایر فرمت ها دارند.
پیشنهاد مقاله : برای عکاسی فرمت RAW یا TIFF کدام را انتخاب کنیم؟
فایل های خام داینامیک بالاتری نسبت به سایر فرمت های عکس دارند. این بدان معناست که عکسها با فرمت RAW اطلاعات رنگی و جزئیات بالاتری در بخش های تاریک و بسیار روشن عکس بهمراه دارند. این موضوع در عکاسی صنعتی بسیار با اهمیت است، چرا که کیفیتِ جزئیات عکسها بسیار مهم و مورد توجه است.
ادیت عکس صنعتی با اصول حرفه ای
ادیت عکس بخش جدایی ناپذیر عکاسی حرفه ای بوده که در عکاسی صنعتی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تبدیل عکسی بی روح و رنگ به عکسی حرفه ای تنها از عهده یک ادیتور متبحر و با تجربه بر می آید. ادیت حرفه ای عکسهای دیجیتال نیازمند برخورداری از دانش نرم افزاری، شناخت نور و خلاقیت است. نرم افزارها و سبک و تکنیک های ویرایش عکسهای صنعتی هم تاثیر زیادی در خروجی عکسها خواهد داشت. اما آنچه در ویرایش عکسهای صنعتی مهم جلوه می کند، استفاده از یک روند استاندارد و غیرتخریبی برای تهیه بهترین و با کیفیت ترین خروجی از فایل های خام است.
بیشتر بخوانیم : برای ویرایش عکس فتوشاپ یا لایتروم را انتخاب کنیم؟
موارد قابل اصلاح در ادیت عکس
در ویرایش نرم افزاری عکسهای صنعتی تنظیمات و اصلاحات متعددی باید انجام شود. تنظیم طراز سفیدی، دمای رنگ، درخشندگی، کنتراست، شارپنس، اصلاح پرسپکتیو و گاهی اوقات روتوش سوژه از موارد اصلاح عکسها است.
گاهی اوقات تمام این موارد نیاز به اصلاح ندارند. هر چقدر بتوانید نورپردازی بهتری داشته باشید درد سر کمتری هنگام ادیت عکسها خواهید داشت.
ادیت عکسهای صنعتی شامل ۲ نوع سوژه است:
- عکس های صنعتی از محصولات با زمینه و یا دکور ساده
- عکس های صنعتی از کارخانجات و خطوط تولید
مراحل ادیت عکس صنعتی هر دو سوژه با مراحلی نسبتا متفاوتی همراه است. اما آنچه اهمیت دارد خروجی با کیفیت و استاندارد عکسها است.
مرحله روتوش برای رفع نواقص ظاهری سوژه
محصولات صنعتی همواره در مراحل تولید و جابجایی نقایص ظاهری خواهند داشت که این نقایص باید در بخش ادیت عکس صنعتی و توسط نرم افزار برطرف شود. گاهی اوقات هم بنا به درخواست سفارش دهنده باید مواردی را به عکس محصول اضافه و یا حذف کنید.
حذف و یا اضافه لیبل، نشان تجاری، تاریخ مصرف مندرج بروی محصول و موارد بسیار دیگر از جمله این نوع ویرایش ها است.
در عکاسی خطوط تولید و فضاهای صنعتی هم معمولا به حذف عناصر اضافه و یا ترمیم بعضی نواحی عکس نیاز است. این نوع ترمیم نقایص عکس به روتوش معروف هستند. بخشی که گاها برای کارفرما بسیار اهمیت دارد. گاهی روتوش عکسها بسیار سنگین و زمان بر است و گاهی منحصر به بخش های کوچکی از یک عکس می شود. اما منطقی ترین راه حذف عناصر اضافه و تا جای ممکن رفع معایب ظاهری محصول قبل از عکاسی است.
بیشتر بدانیم : چه دوربینی مناسب عکاسی صنعتی است؟
دُربُری عکسهای صنعتی محصولات
در برخی پروژه ها عکس نهایی لازم است بدون زمینه تحویل سفارش دهنده شود. برای این منظور ابزارها و روش های مختلفی در نرم افزار کامپیوتری فتوشاپ وجود دارد. با انجام مراحل دُربری سوژه عکس، کلیه سایه و رفلکس های سوژه از عکس حذف خواهد شد.
این عکسها جهت استفاده در وب سایت، فروشگاه های اینترنتی و طراحی بروشور، کاتالوگ و … ادیت می شوند.
حذف سایه و رفلکس در عکاسی
روشهای دیگری هم برای تهیه عکسهای زمینه سفید محصولات وجود دارد که زمان ادیت عکسهای صنعتی را کاهش می دهد. مثلا محصولات سبک وزن رو با نخ های نامرئی می توانید در جلوی زمینه سفید عکاسی کنید. دقت کنید که نورپردازی را طوری ستاپ کنید که سایه محصول بروی پس زمینه نیفتد.
برای عکاسی از محصولات با سایز و وزن متوسط هم از میزهای بک لایت می توان استفاده کرد. این میزها زمینه و پس زمینه یک تکه و منحنی با نورپردازی از پشت دارند.
مقاله بیشتر : سفید کردن دندان در فتوشاپ مرحله به مرحله
ایجاد جلوه های ویژه در عکسهای صنعتی
جلوه های ویژه در عکاسی را بعنوان بخشی از ادیت مدرن برای بعضی عکسها با اهداف مشخص شناخته می شود. بخشی که در بعضی سفارشات باعث کامل شدن عکس نهایی می شود. ایجاد سایه و یا رفلکس های سوژه بروی زمینه در عکسهای محصول کاربرد دارد . گاهی اوقات افکت های نوری و تم های رنگی با اهداف مشخص در عکاسی فضاهای صنعتی مناسب خواهد بود. البته افکت های متعددی قابل استفاده است اما حتما باید متناسب با نیاز و ایده عکس اجرا شود.
مدیریت رنگ در ادیت عکسهای صنعتی
کنترل رنگ و مدیریت آن برای اصلاح عکسهای دیجیتال یکی از بخش های بسیار مهم است. مدیریت رنگ باعث می شود رنگهای عکس کمترین اختلاف را با رنگهای اصلی سوژه داشته باشد. این نکته در بعضی سفارشات عکاسی صنعتی و تبلیغاتی اهمیت بیشتری دارد.
دوربین، نمایشگر کامپیوتر و دستگاههای چاپ دارای فضاهای رنگی مختلفی است. پروسه صحیح ویرایش عکس مستلزم کالیبره بودن ۳ ابزار ذکر شده است که هر کدام توسط کالیبراتور مختص خود انجام می شود.
پس از کالیبره شدن هر دستگاه پروفایل ICC آن ذخیره خواهد شد. با انجام این مراحل به یک خروجی با جزئیات رنگی مشابه سوژه ی اصلی خواهیم رسید.
سخت افزار مناسب برای ادیت عکسهای صنعتی
اهمیت کالیبره بودن مانیتور در ادیت عکس صنعتی
مانیتور کالیبره ابزار مهم برای پروسه ادیت عکسها است، چرا که مانیتورهای غیر استاندارد رنگها را به درستی نمایش نمی دهند. نمایشگر استاندارد به عکاس یا ادیتور عکس کمک می کند رنگهای عکس را بطور صحیح اصلاح کند. کالیبره بودن مانیتور برای عکسهای نیازمند به چاپ اهمیت بیشتری دارد. در صورت استفاده از نمایشگر غیر کالیبره برای بخش ادیت، رنگ عکسهای شما احتمالا متفاوت از واقعیت چاپ خواهد شد. البته اکثر مانیتورهای موجود بطور ۱۰۰ درصد کالیبره نیستند و نیازمند انجام مراحل تنظیم رنگ خواهند بود.
بیشتر بخوانیم : روانشناسی رنگها در طراحی تبلیغات
استفاده از یک مانیتور استاندارد با رنگهای کالیبره شده برای تهیه عکسهای حرفه ای از واجبات است. بدون در اختیار داشتن مانیتور حرفه ای نمی توانید رنگهای عکس را به درستی بررسی کنید. این موضوع باعث می شود به اشتباه بیفتید و اصلاحات رنگی را متفاوت از واقعیت سوژه عکس انجام دهید. در عکاسی صنعتی حرفه ای درج صحیح رنگ محصولات بسیار مهم است. تصور کنید قرار است از تعداد زیادی لاک ناخن با رنگهای مختلف و نزدیک به هم عکس تهیه کنید. در این شرایط اگر مانیتور مناسبی در اختیار نداشته باشید امکان تهیه عکسهایی با رنگ واقعی از محصولات را نخواهید داشت.
تجهیزات کالیبره مانیتور
برای کالیبراسیون مانیتور ابزارهایی تولید شده تا رنگهای مانیتور را به شکلی استاندارد تنظیم و اصلاح کند.
یکی از این ابزارهای کالیبره مانیتور اسپایدر است. توسط نرم افزار اختصاصی اسپایدر و قطعه سخت افزاری آن به سادگی می توان اقدام به تنظیم رنگهای مانیتور کرد.
اسپایدر بخش های مختلف رنگ، نور، کنتراست نمایشگر را کنترل و تنظیم می کند.
پردازنده های قدرتمند، صرفه جویی در زمان ادیت
عکسهای صنعتی معمولا شامل فایل های سنگینی برای پردازش هستند.
این فایل ها نیاز به سخت افزارهای قدرتمند برای پردازش دارند. سرعت پردازش سخت افزارها عامل مهمی برای صرفه جویی در زمان ادیت است.
برای تهیه سخت افزار مورد نیاز این بخش به سرعت و کیفیت کارت گرافیک، سی پی یو و میزان حافظه موقت(رم) دقت کنید.
البته سخت افزارهای مادر برد و هارد های پرسرعت هم از فاکتورهای انتخاب سیستم های ادیت هستند.
معرفی نرم افزار های قدرتمند جهت ادیت عکسهای صنعتی
نرم افزارهای متعددی برای ادیت عکس تولید شده که با ارائه امکانات به روز با هم رقابت می کنند.
از این بین تنها چند نرم افزار شناخته شده و محبوب در بین عکاسان حرفه ای وجود دارد.
بیشتر بدانیم : ویژگیهای بهترین لنز برای عکاسی صنعتی
نرم افزار ادوب کمرا راو
این نرم افزار یکی از قدرتمند ترین نرم افزارهای ویرایش فایل خام عکس است. Adobe Camera Raw بعنوان یک نرم افزار تخصصی ویرایش عکس خام شناخته شده است.
نرم افزار ادوب فتوشاپ
فتوشاپ یکی از نرم افزارهای کاربردی و شناخته شده در بین عکاسان است.
این نرم افزار محبوب کاربردهای متعدد دارد. بخش ادیت عکس فتوشاپ امکانات گسترده ای در اختیار عکاسان قرار می دهد.
ادوب لایتروم
لایتروم هم کابردهای مختلف داشته اما بخش ویرایش عکس در این نرم افزار از امکانات ابزار کمرا راو استفاده می کند.
لایتروم ابزاری کامل برای آرشیو و مدیریت عکسها هم شناخته می شود.
نکات مهم برای ادیت عکسهای صنعتی
از نرم افزارهای حرفه ای مثل فتوشاپ، ادوب کمرا راو و لایتروم برای ادیت عکسهای استفاده کنید.
ادیت عکسها متناسب با هر سوژه و اختصاصی باید انجام شود.
عکسها را بیش از حد ادیت نکنید تا سوژه عکس از حالت نرمال خارج نشود.
روتوش نقایص سوژه را با دقت و حوصله انجام دهید تا بافت عکس از بین نرود.
زمان برای ادیت عکسهایی که نورپردازی مناسب و کافی نداشته اند نگذارید. خروجی این عکسها قالبا بی کیفیت و همراه با نویز زیاد است.
طراز سفیدی یا وایت بالانس عکسها را به درستی تنظیم کنید تا رنگهای سوژه به واقعیت نزدیک باشد.
برای رنگ و لعاب دادن به عکسها از اشباع بیش از حد رنگ خودداری کنید.
از فیلتر یا پلاگین های آماده برای ادیت عکسهای صنعتی استفاده نکنید.
عکسهای صنعتی را با استفاده از فیلترهای فتوشاپ بیش از حد شارپ سازی نکنید.
نویزهای احتمالی عکس را توسط تکنیک های نرم افزاری کاهش و یا حذف کنید.
فضای رنگی عکس (RGB یا CMYK) را متناسب با رسانه چاپی یا آنلاین تنظیم کنید.
در پایان مقایسه تصویری قبل و بعد از ادیت تعدادی از کارها گذاشتیم.
سخن آخر
ادیت عکسهای صنعتی دیجیتال بخشی مهم و تاثیر گذار در کیفیت و جذابیت عکسها است و لازم است و دقت و حساسیت زیاد انجام شود. با داشتن دانش و تجربه کافی این بخش که مکمل عکاسی دیجیتال است را به دقت و وسواس انجام دهید تا عکسهایی حرفه ای به مشتریان خود ارائه دهید.
- لنزوکم
- 1403-04-09
- 138 بازدید