11 نکته عکاسی برای مبتدیان
تصمیم گرفتید که عکاسی رو شروع کنید ؟ اما نمیدونید چطور شروع کنید ؟
تصمیم گرفتید عکاسی را شروع کنید، اما چطور شروع میکنید؟ شما چطور با لوازم عکاسی کار میکنید، چقدر با تنظیمات دوربین، و نرم افزارهای ادیت عکس مانند فتوشاپ سر و کار دارید؟ از همه مهمتر، چطور سریع شروع به گرفتن عکسهای زیبا میکنید؟
در این مقاله، هدف من به اشتراک گذاشتن توصیههای زیادی برای عکاسان مبتدی است، از جمله:
- چگونگی نحوه خرید تجهیزات مناسب
- نکاتی برای بهبود مهارتهای خود در اسرع وقت
- چگونه بهترین تنظیمات دوربین را انجام دهیم
- چه زمانی ویرایش تصویر و ادیت انجام بدیم
آیا آماده هستید که سرگرمی عکاسی خود را تغییر دهید؟ بیایید همین حالا شروع کنیم!
آماده اید که عکاسی خود را شروع و ارتقا دهید؟ با ما همراه باشید.
۱. لوازم عکاسی را بررسی کنید (اما زیادهروی نکنید)
لوازم عکاسی خوب شما را به یک عکاس خوب تبدیل نمیکنند.
در واقع، اگر تازه شروع به کار میکنید، یک دوربین ردیف بالا نه تنها هدر دادن پول است، بلکه باعث میشود روند یادگیری شما سختتر شود. کمی شبیه خرید یک ماشین مسابقه برای یادگیری رانندگی است.
هنگامی که میخواهید لوازم عکاسی بخرید، چه اولین دوربین / لنز / لوازم جانبی شما باشد یا دهم شما بهتر است تحقیقات خود را انجام دهید. بهتر است به برخی از انجمنها یا مقالات عکاسی برای توصیههای مربوط به دوربین نگاهی بیاندازید. زمانی که چیزی پیدا کردید که مناسب به نظر میرسد و با بودجه شما متناسب است، نظرات کارشناسان حرفهای و کاربران را بخوانید تا ببینید کالای انتخابی مناسب شما است و نیازهای شما را برطرف خواهد کرد یا خیر.
پیشنهاد مقاله : تجهیزات عکاسی از طبیعت
۲. تعداد زیادی عکس بگیرید
” ده هزار عکس اول شما بدترین عکسهای شما هستند.”
مانند هر مهارت دیگری، هرچه بیشتر تمرین کنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. پس سریعترین راه برای بهتر شدن و پیشرفت چیه؟ فقط کافیه دوربین را بردارید و بیرون بروید و شروع به عکس گرفتن کنید.
البته، دانش و اطلاعات مهم است، اما چند نکته ضروری مانند نحوه نگه داشتن دوربین در دست، نگاه کردن از منظره یاب، و در نظر گرفتن ترکیببندیهای مختلف وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. هدف این است که حداقل چند ساعت در هفته پشت لنز بمانید (و بیشتر بهتر است! لزوما مهم نیست که از چه چیزی عکس میگیرید، تا زمانی که در حال عکاسی هستید، پیشرفت میکنید.
و اگر عکسهای شما آن طور که پیشبینی کرده بودید نمیشد، خود را سرزنش نکنید. بخشی از یادگیری عکاسی شکستخوردن به طور مکرر و تمرین مجدد است؛ با گذشت زمان یاد خواهید گرفت که چطور به نتیجهای که میخواهید برسید، و از دیدن تصاویری که ثبت کردهاید بیشتر لذت خواهید برد.
۳. دفترچه راهنمای دوربین را بخوانید
کتاب راهنمای دوربین احتمالا خستهکنندهترین چیزی هستند که تا به حال در زندگی خود خواندهاید، و خواندن کتاب راهنمای دوربین قطعا خستهکنندهترین کاری است که برای بهبود عکاسی انجام خواهید داد.
به هر حال پیشنهاد میکنیم که این کار را انجام بدین.
چرا؟ این بسیار مهم است که بدانید دوربینتان واقعا چطور کار میکند، به خصوص در ابتدا. شما در محل عکاسی هستید و میخواهید بدانید چطور یک تنظیم خاص مربوط به یک محیط خاص را انجام دهید؛ اگر دفترچه راهنما را به طور کامل مطالعه کرده باشید، میتوانید در لحظه قسمت مورد نظر را پیدا کرده و تنظیماتی که میخواهید را اعمال کنید. از طرف دیگر، اگر دفترچه راهنما را نخوانده اید، مجبور خواهید شد که دستورالعملها را بر روی گوشی خود نگاه کنید، و تا آن موقع به احتمال زیاد فرصت عکاسی شما از بین خواهد رفت
البته لازم نیست فوراْ تمام دفترچه راهنما را یکجا بخوانید. توصیه میکنیم در زمانهایی که وقت آزاد دارید میتوانید بصورت قسمت قسمت این کار را انجام بدهید تا از این دفترچه راهنمای پر محتوا خسته نشوید.
۴. با ورک شاپ یا کارگاههای آموزشی شروع نکنید
اگر در عکاسی و شناخت و درک بعضی مسائل مربوط به آن مشکلی دارید، ممکن است به این فکر بیافتید که در ورک شاپ یا کارگاههای آموزشی شرکت کنید و اگر در این کلاسها شرکت کنید خیلی زود پیشرفت میکنید
ورک شاپ ها و کارگاههای آموزشی عالی هستند، اما بیشتر برای عکاسانی که اصول اولیه را درک میکنند و به دنبال ارتقا مهارتهای خود در ترکیببندی، نورپردازی، و تکنیکهای پیشرفته هستند، مناسب هستند. به همین دلیل است که من توصیه نمیکنم بلافاصله به کارگاههای آموزشی بروید. در عوض، شما باید واقعا با اصول اولیه شروع کنید:
- نحوه کار با دوربین
- معنای اصطلاحات مختلف عکاسی
- نحوه تعیین تنظیمات مناسب برای صحنهای که میخواهیم از آن عکاسی کنیم
خوشبختانه شما قبلاً گامی در جهت درست برداشتهاید ، زیرا در حال حاضر یکی از مفیدترین سایتهای عکاسی را در اینترنت میخوانید. نکات و آموزشهای بیشتری در این سایت وجود دارد که شما به آن نیاز دارید ، مخصوصاً برای مبتدیان. هنگامی که مسائل و موارد ابتدایی لازم را یاد گرفتید، آنگاه بهتر میتوانید تصمیم بگیرید و ایده بهتری از نوع کارگاههایی که برای شما مناسب است خواهید داشت میتوانید مسیر یادگیری بهتری را انتخاب کنید.
بنابراین من نمیگویم که شما نباید در ورکشاپ ها شرکت کنید، بلکه بهتر است منتظر بمانید تا دقیقا ببینید به چه چیزی نیاز دارید و چه چیزی برای شما بهتر است.
بیشتر بخوانیم : ایده های جدید عکاسی که خسته کننده نیستند! (قسمت اول)
۵. با عکاسان دیگر ارتباط برقرار کنید
یادگیری عکاسی با دیگران اغلب ارزشمند است چه در یک گروه آنلاین ثبت نام کنید یا اینکه عضو یه گروه عکاسی محلی بشید.
عضویت در این گروههای عکاسی مزایای بسیار زیادی دارد، به عنوان مثال، عکاسی شما سریعتر پیشرفت خواهد کرد، به علاوه با کمک هم گروههای خود عکاسی برای شما بسیار سرگرمکننده خواهد بود.
انجمنها و گروههای عکاسی فعال اغلب رقابتهای ماهانه دارند و ممکن است تورهای عکاسی، نمایشگاهها، و فعالیتهای دیگر را سازماندهی و مدیریت کنند. صحبت کردن با عکاسان آگاه و یا حتی مبتدیان دیگر نه تنها الهامبخش شما خواهد بود، بلکه انگیزه شما را نیز بالاتر خواهد برد.
همچنین، به برخی خبرنامه های عکاسی معتبر و صفحات مرتبط با عکاسی در فیس بوک عضو شوید، یا حتی به عکاسانی که آنها را تحسین میکنید نیز دسترسی پیدا کنید. اکثر عکاسان حرفهای از پاسخ دادن به چند سوال ناراحت نمیشوند پس سوالاتی که دارید از آنها بپرسید.
۶. همه چیز را امتحان کنید
این توصیه کوتاه و شیرین است.
اگرچه ممکن است عکاسی را با یک ژانر یا سوژه خاص در ذهن انجام داده باشید، اما امتحان کردن تمام ژانرها میتواند مفید باشد. شما هرگز نمیدانید که در چه زمینهای مهارت دارید، یا چه چیزی که در طول راه یاد میگیرید.
بنابراین از مناظر عکس بگیرید.عکسهای پرتره بگیرید. به خیابانها بروید و کمی عکاسی خیابانی و شهری انجام دهید. یک گل زیبا پیدا کنید و کلوزآپ عکاسی کنید.
هیچ چیز مشخص نیست؛ ممکن است ژانری را پیدا کنید که کاملاً آن را دوست دارید و هرگز به آن توجه نکرده باشید.
۷. دریافت بازخورد
دوستان و خانواده شما ممکن است شما را دوست داشته باشند، آنها امکان دارد به همین دلیل که شما ناراحت نشوید در مورد عکاسی شما به شما دروغ بگویند (و ممکن است حتی ندانند باید به چه نکاتی در عکس توجه کنند). اگر یک دوست و یا عضو خانواده بسیار صادق نداشته باشید که در واقع کمی در مورد هنر بداند، اغلب بهتر است که از غریبهها بازخورد بگیرید.
ورود به یک سایت به اشتراک گذاری عکس که در آن دیگران میتوانند در مورد عکسهای شما نظر بدهند، بازخورد صادقانه تری به شما خواهد داد (گاهی اوقات شاید بعضی از نظرات زننده باشد). سالها قبل، من تصویر زیر را در یک سایت بازخورد پست کردم. میدانستم که تصویر عیب و نقصی دارد، اما مشتاق بودم که بشنوم یک نفر دیگر چه چیزی میتواند بگوید و چطور میتواند به من کمک کند تا بهتر شوم.
خوب، یک نفر یک نظر طولانی ارائه داد، که اساسا تصویر را از هم جدا میکرد و در مورد تمام قسمتهای تصویر نظر میداد. او به خطاهای بسیاری زیادی در عکس من اشاره کرد. بعضی نظرات هم با اینکه بسیار منفی و زننده بود اما من از تمام این موارد درس گرفتم و سعی کردم در تصویر بعدی که میخواهم ثبت کنم تمام این ایرادات را برطرف کنم.
بیشتر بدانیم : بهترین دوربین کانن برای عکاسی خانگی
۸. وارد رقابتهای آزاد شوید
اگر پولی مازاد دارید و به کار خود اطمینان دارید، میتوانید در برخی از مسابقات بزرگ شرکت کنید – حتی به عنوان یک فرد مبتندی. شما اولین کسی نیستید که در چند ماه اول خرید و استفاده از یک دوربین جایزه بزرگی دریافت میکنید.
حتی اگر نمیخواهید برای ورود به مسابقات هزینه کنید، گزینههای رایگان زیادی وجود دارند. بعضی مسابقات تصویری بصورت اینترنتی در سایتها و شبکههای اجتماعی برگزار میشوند، چند تا از عکس های زیبای خودت را برای مسابقه ارسال کن، ببینید مسابقه چطور پیش میرود، شاید شما برنده باشید!
۹. سعی کنید مد خودکار (Auto mode) را خاموش کنید
اگر واقعا میخواهید عکاس خوبی باشید، این یک امر بسیار مهم است.
چون اگرچه مد خودکار زمانی که تازه شروع به کار میکنید به اندازه کافی مفید است، اما در نهایت شما را در یک نقطه نگه میدارد، و قطعا از درک پتانسیل کامل خود جلوگیری میکند.
به هر حال لازم نیست عجله کنی. در ابتدا، تنها از عکاسی لذت ببرید، حتی اگر همیشه از حالت خودکار استفاده میکردین هم مهم نیست.
سپس کم کم با حالت برنامه (نیمه خودکار Program Mode)، حالت اولویت شاتر و دیافراگم، و در نهایت با حالت دستی آشنا میشوید، به آرامی پلههای ترقی را بالا بروید.
در واقع، تنظیمات دستی آنقدر که برخی از مبتدیان فکر میکنند سخت نیستند. این میتواند کمی شبیه یادگیری رانندگی باشد. در ابتدا، مدیریت دندهها، نشانگرها و فرمان به هنگام تلاش برای خارج نشدن از جاده، چالش برانگیز خواهد بود. اما با کمی صبر و تمرین، مطمئناً یاد میگیرید و برایتان عادی خواهد شد.
۱۰. یک نرم افزار ادیت تصویر دریافت کنید
برای این که عکاس خوب باشید و در کار خود جدی شوید، در نهایت به یک برنامه ویرایش نیاز خواهید داشت.
چرا؟ بخاطر اینکه در این روزها ویرایش بخشی اساسی از فرایند عکاسی است. اگر میخواهید عکسهای شما بهترین ظاهر را داشته باشند، باید ویرایش و ادیت عکس را یاد بگیرید.
کدام برنامه ادیت عکس بهتر است؟
خوب، برنامههای رایگان زیادی مثل DarkTable و GIMP وجود دارند که خوب هستند اما محدودیتهای خود را دارند. و البته نرمافزارهای بزرگی مانند فتوشاپ و لایت روم وجود دارند، که میتوانند بدلیل پیچیدگی و ویژگی زیاد برای مبتدیان دلهرهآور باشند. من شخصا توصیه میکنم که فقط با لایت روم جلو بروید؛ اگر قصد دارید در نهایت در عکاسی خود جدی شوید، این یک ابزار بسیار مفید است و کار کردن با آن نسبتاْ راحتتر میباشد، یادگیری این نرم افزار آنقدرها هم که در نگاه اول بهنظر میرسد دشوار نیست.
همچنین، شما ممکن است گزینههای زیادی مانند ON1 Photo RAW یا Luminar 4 را در نظر بگیرید، که هر دوی آنها کمی سادهتر از لایت روم هستند، اما قدرت زیادی دارند.
پیشنهاد مقاله : آشنایی با نرمافزارهای برتر شرکت Adobe
۱۱. تفریح کنید و خوش بگذرونید
این بهترین و مهمترین بخش عکاسی است:
با تلاشهای ناموفق و یا با مقایسه خودتان با عکاسان حرفهای درگیر نشوید. حتی بهترین عکاسان دنیا هم روزی یک مبتدی بودند. فقط به عکس گرفتن ادامه دهید، به یاد گرفتن ادامه دهید، خودتان را به چالش بکشید، و بالاتر از همه، همینطور بی وقفه ادامه دهید و از عکاسی لذت ببرید و سرگرم باشید.
جمله پایانی
عکاسی یک ماجراجویی و سرگرمی لذت بخش است. مطمئناً فراز و نشیبهایی وجود هواهد داشت اما در نهایت شما پس از یادگیری تمام این موارد و ارتقاء سطح خود و دیدن تصاویر زیبایی که ثبت میکنید به خودتان افتخار خواهید کرد، سپس یاد روزهای اولتان میافتید و تصاویر را با هم مقایسه میکنید و با دیدن تصاویری که در روزهای ابتدایی کارتان ثبت میکردین لبخند میزنید.
- لنزوکم
- 1403-08-30
- 4 بازدید