عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت

عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت

قبلا هیچوقت عکاسی به روش سیلوئت را امتحان نکرده‌اید؟ در این راهنما با تمامی قدم‌های ضروری برای آموزش عکاسی سیلوئت آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید تا با این سبک زیبای عکسی آشنا شوید.

نورپردازی در عکاسی سیلوئت

مهم‎‌ترین نکته در عکاسی به روش سیلوئت انجام صحیح نورپردازی است. افکت سیلوئت زمانی رخ خواهد داد که منبع نور در پشت سر سوژه قرار گرفته باشد و هیچ نوع نوری در مقابل آن نباشد. در صورتی که سوژه به صورت کامل از پشت نورپردازی شود و از تنظیمات صحیح هم استفاده کنید، قادر خواهید بود تصاویر ضد نور زیبا و با کیفیتی ثبت کنید.

پیشنهاد مقاله : اصول نورپردازی در عکاسی + انواع آن

برای این کار باید مطمئن شوید که هیچگونه فلاشی به دوربین شما متصل نیست و فلاش داخلی دوربین هم خاموش است. همچنین بهتر است در صورت امکان از منابع نوری که ممکن است با عکس ضد نور شما تداخل داشته باشند هم دور شوید. رعایت این نکته چه داخل استودیو و چه در فضای باز ضروری است. ممکن است کمی انجام این کار سخت باشد زیرا دقیقا برعکس چیزی است که در زمان شروع عکاسی در مورد نورپردازی یاد گرفته‌اید.

بهترین زمان برای عکاسی به روش سیلوئت صبح خیلی زود و یا نزدیک غروب و زمانی که خورشید روی خط افق است می‌باشد. به این ترتیب می‌توانید آسمان را با رنگ‌های خیلی بهتری به تصویر بکشید و نور خیلی زیادی هم وجود ندارد که سوژه را تحت تاثیر قرار دهد.

 

عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت
عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت

سوژه در عکاسی به روش سیلوئت

زمان انتخاب سوژه برای عکاسی ضد نور چند نکته‌ی ساده ولی مهم وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید. پرتره‌های ضد نور ممکن است خیلی زیبا باشند و احساسات خیلی زیادی را منعکس کنند اما می‌توانید با استفاده از سوژه‌های دیگر هم عکس‎‌های خیلی زیبایی ثبت کنید.

بیشتر بخوانیم : عکاسی از منظره زیر نور ماه

نکته اصلی این است که هرچقدر سوژه مشخص‌تر باشد، بهتر است. برای مثال یک فرد که رو به دوربین نشسته است سوژه خیلی خوبی برای عکاسی ضد نور نخواهد بود. همان شخص در صورتی که سر پا باشد و اعضای بدن او از هم جدا شده باشد (برای مثال در حال راه رفتن یا پریدن باشد)، می‌تواند یک سوژه خیلی خوب و پویا برای عکاسی پرتره ضد نور باشد زیرا فرم بدن او به خوبی مشخص است و مخاطب می‌تواند به سادگی آن را تشخیص دهد.

 

عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت
عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت

همین موضوع برای سوژه‌های دیگر نیز در عکاسی سیلوئت صدق می‌کند:

  • یک بوته‌ی گیاه متراکم زیبایی خیلی کمتری نسبت به یک بوته‌ی کم شاخ و برگ دارد، زیرا بوته‌ی متراکم در عکس ضد نور، جزئیات خیلی کمتری نسبت به بوته‌ی کم شاخ و برگ دارد.
  • در صورتی که یک عکاس پرتره خانوادگی هستید و می‌خواهید شانس خودتان را در عکاسی ضد نور امتحان کنید، یک خانواده که با فاصله از یکدیگر ایستاده‌اند و دست هم را گرفته‌اند خیلی بهتر از خانواده‌ای خواهد بود که نزدیک به هم ایستاده‌اند.
  • در عکاسی منظره، خط آسمان با ساختمان‌هایی با ارتفاع مختلف و فاصله کافی بین آن‌ها، خیلی بهتر از یک خط آسمان یکپارچه بدون تنوع دیده خواهد شد.

بیشتر بدانیم : عکس شارپ چیست؟

خلاقیت به خرج دهید و سعی کنید روش‌های منحصر به فردی برای عکاسی از سوژه‌های خودتان پیدا کنید.

در مورد انتخاب پس زمینه در نظر داشته باشید که یک پس زمینه‌ی ساده و روشن بهترین گزینه ممکن خواهد بود و باعث خواهد شد عکس‌های ضد نور شما تا جای ممکن شارپ باشند. سعی کنید لوکیشنی را انتخاب کنید که چیزهای زیادی پس زمینه را نپوشانده باشند.

یک نکته‌ی خیلی خوب برای عکاسی به روش سیلوئت این است که زاویه دوربین را پائین‌تر از حالت معمول انتخاب کنید. به این ترتیب بدون اینکه چیزهایی مثل درخت‌ها یا ساختمان‌ها مانع شما شوند، می‌توانید از سوژه در برابر یک آسمان صاف و روشن عکاسی کنید.

 

عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت
عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت

تنظیمات دوربین برای عکاسی به روش سیلوئت

تا به اینجا شما با نحوه انتخاب بهترین نورپردازی برای عکاسی ضد نور و همچنین زیباترین سوژه از لحاظ بصری آشنا شدیم. مرحله بعدی استفاده‌ی درست از تنظیمات دوربین برای گرفتن یک عکس ضد نور است و پس از آن نیز چند نکته و تکنیک برای ادیت عکس‌های ضد نور را بررسی خواهیم کرد.

انجام درست تنظیمات دوربین در این سبک عکاسی ممکن است کمی سخت باشد زیرا عکاسی ضد نور با تمامی سبک‌های دیگر عکاسی که ممکن است به آن‌ها عادت کرده باشید متفاوت است. در این سبک بخشی از تصویر که نوردهی را براساس آن انجام می‌دهید (پس زمینه) با بخشی که روی آن فوکوس می‌کنید (سوژه‌ی ضد نور) متفاوت است. اما روش‌های زیادی برای غلبه بر این مشکل در حالت نوردهی دستی و خودکار وجود دارد.

پیشنهاد مقاله : انواع نور طبیعی در عکاسی

حالت خودکار

در صورتی که قصد دارید در حالت خودکار عکس‌های ضد نور بگیرید، سعی کنید دوربین را به سمت آسمان بگیرید و کلید شاتر را تا نیمه فشار دهید (به هیچ عنوان دوربین را مستقیما به سمت خورشید نگیرید، زیرا این کار ممکن است باعث آسیب رسیدن به دوربین شما شود). اکثر دوربین‌ها وقتی در حالت خودکار کلید شاتر را تا نیمه فشار می‌دهید، تنظیمات نوردهی را تشخیص خواهند داد و بنابراین نتیجه کار معمولا یک عکس ضد نور زیبا خواهد بود.

 

عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت
عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت

حالت دستی

در صورتی که در حالت دستی عکاسی می‌کنید، می‌توانید تنظیمات نوردهی را به صورت دستی تنظیم کنید تا پس زمینه به خوبی نوردهی شود و سوژه کاملا Underexpose یا تیره باشد. سپس می‌توانید به صورت دستی روی سوژه فوکوس کنید تا مطمئن شوید که در مقابل پس زمینه کاملا شارپ است.

عمق میدان

یکی دیگر از مواردی که باید در نظر داشته باشید، عمق میدان است. از آنجایی که در بهترین عکس‌های سیلوئت هم سوژه و هم پس زمینه واضح است، شما باید با استفاده از دیافراگم‌های کوچک عمق میدان تصویر خودتان را تا جای ممکن افزایش دهید. به این ترتیب هم پیش زمینه و هم پس زمینه به اندازه‌ی کافی واضح خواهند بود.

بیشتر بخوانیم : عمق میدان زیاد در عکاسی چیست؟

براکتینگ نوردهی

براکتینگ نوردهی یکی از روش‌هایی است که با استفاده از آن می‌توانید مطمئن شوید که بهترین نوردهی ممکن را در عکس‌های سیلوئت خودتان خواهید داشت. برخی دوربین‌ها از قابلیت براکتینگ نوردهی خودکار (AEB) پشتیبانی می‌کنند و به شما این امکان را می‌دهد که سه عکس پیاپی با مقادیر نوردهی مختلف بگیرید تا مطمئن شوید در صورتی که تنظیمات مناسب را انتخاب نکرده باشید، گزینه‌های دیگری هم در اختیار دارید. همچنین می‌توانید با استفاده از تنظیمات جبران نوردهی هم نوردهی تصویر را یک یا دو گام افزایش و کاهش دهید تا مطمئن شوید عکس ضد نور شما دقیقا به شکلی که باید، نوردهی شده است.

 

عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت
عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت

ادیت عکس‌های ضد نور

با رعایت این نکات، تمامی تصاویری که به روش سیلوئت ثبت کرده‌اید بلافاصله پس از خروج از دوربین قابل استفاده خواهند بود اما بهتر است بدانید بسیاری از عکس‌های سیلوئت که در سطح اینترنت مشاهده می‌کنید، تا حدودی توسط فتوشاپ یا دیگر برنامه‌های ادیت عکس ویرایش شده‌اند تا ظاهر بسیار زیباتری داشته باشند.

ممکن است نیاز باشد تا حدودی کنتراست عکس‌های سیلوئت خودتان را افزایش دهید و در صورتی که در فضای آزاد و در مقابل یک آسمان با رنگ‌های گرم عکاسی کرده‌اید هم باید اشباع رنگ را افزایش دهید. احتمالا رنگ‌های زیبایی در پس زمینه عکس خودتان دارید که با افزایش کنتراست زیبایی آن‌ها دوبرابر خواهد شد. این کار باعث خواهد شد سوژه نیز خیلی بهتر دیده شود.

همچنین می‌توانید رنگ‌های مشکی را نیز در فتوشاپ تقویت کنید. در صورتی که هیچگونه جزئیاتی در سوژه وجود نداشته باشد و یا جزئیات آن خیلی کم باشد، این کار بسیار موثر خواهد بود. تغییر رنگ‌های مشکی، سایه‌ها و هایلایت‌ها به شما کمک می‌کند به همان افکت دراماتیکی که در عکاسی به روش سیلوئت به دنبال آن هستید برسید.

عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت
عکاسی با استفاده از تکنیک سیلوئت

سخن نهایی

به همین سادگی! شما اکنون آماده هستید مشتری‌ها و فالوورهای خودتان را با عکس‌های سیلوئت فوق‌العاده زیبایی که می‌گیرید شگفت زده کنید. در صورتی که سوال یا نظر خاصی در این مورد دارید، از طریق قسمت نظرات همین مطلب با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!