تاریخچه عکاسی جهان
شاید بتوان گفت دوربین عکاسی به شکل کنونی الهام گرفته از اتاقک تاریکی است که ابن هیثم در قرن 5 هجری برای مشاهده کسوف از آن استفاده کرده است. جعبه ای تاریک که تنها روزنی داشت برای عبور نور و تصویری وارونه و واضح را در سطح مقابل ایجاد می کرد. تاریخچه عکاسی جهان از همین جعبه تاریک شروع شد.
لئوناردو داوینچی
نابغه قرن 16 میلادی در یادداشت هایش این وسیله را Camera Obscura نامید و از سوراخ ریز روی جعبه به عنوان Pine Hole نام برده است.
جعبه تاریک توانست نظر نقاشان را به خود جلب کند و نقاشان ایتالیایی از آن برای طراحی دقیق مناظر استفاده می کردند.
نقاشی به این شیوه با معیارهای واقعی هم خوانی داشته و از پرسپکتیو بسیار صحیحی نیز بهره می برد.
بعدها یک ریاضی دان به نام Jerome Cardan با نصب یک عدسی محدب بر روی روزنه جعبه توانست وضوح تصویر را تا حد بسیار خوبی افزایش دهد. این تصاویر هنوز قابل چاپ نبودند.
کشف کاغذ حساس به نور تحولی در تاریخچه عکاسی
تاریخچه عکاسی جهان با کشف کاغذ حساس به نور متحول شد. کشفی که مانند بسیاری از موارد دیگر به صورت اتفاقی انجام شد. شیمی دان آلمانی Schulze از نیترات نقره و آهکدر آزمایشگاه خود استفاده می کرد.
همه قسمت های کاغذ در اثر تابش نور سیاه شده بود و تنها قسمتی که زیر پوشش برگ بود به رنگ کاغذ مانده بود. این اتفاق جرقه ای شد برای دستیابی به موادی که به نور حساس می باشند.
در سال 1819 استفاده از هیپوسولفیت دو سود به عنوان ماده تثبیت کننده تصویر توسط یک انگلیسی کشف شد.
Sir John Fedric William Herschel نخستین کسی بود که ماده تثبیت تصاویر را به دنیا معرفی کرد و تاریخچه عکاسی جهان را با انقلابی بزرگ روبرو ساخت.
جالب است بدانید که استفاده از اصطلاح نگاتیو و پوزیتیو در تصاویر عکاسی نیز توسط این شخص رایج شد. اولین عکس واقعی در دنیا توسط Joseph Nicephore Niepce ثبت شد. وی مخترعی فرانسوی بود که بین سال های 1822 تا 1826 توانست تصویری از منظره درختان جلوی منزلش را بر روی کاغذ ثبت کند. این اولین مورد استفاده از کاغذ حساس به نور بود.
جالب است بدانید که عکس ثبت شده توسط نور خورشید تابانده شده با روزن اتاقک تاریک بود که در اثر تابش بیش از 8 ساعت نور خورشید به وجود آمده بود. پس از مرگ این مخترع فرانسوی، ادامه کار او را یک نقاش و گالری دار فرانسوی به عهده گرفت.
Louis Jacques Mande Daguerre فردی علاقه مند بود که اطلاعات بسیار کاملی در مورد عدسی ها داشت.
سحر و جادو در تاریخچه عکاسی جهان
روند عکاسی همواره برای عموم مردم عجیب و غیرقابل باور بود. دیدن تصویری که پیش چشمانشان وجود داشت بر روی کاغذی که ابتدا سفید می نمود، چیزی در حد اغواگری و یا سحر و جادویی غیر قابل باور بود.
عوام بر این باور بودند که حقه ای در کار است و این آینه ها دارای حافظه هستند و افکار خرافی دیگری که خیلی زود جای خود را به باورهایی غیر قابل انکار داد.
عکاسی از فیل به چه قیمتی
سیستم های اولیه عکاسی، تصویر منعکس شده بر روی کاغذ، تنها بخش کوچکی را ثبت می کرد. به این ترتیب که تصویر ثبت شده با تصویر واقعی از نظر ابعاد برابر بود و این در عکاسی از مناظر و ابعاد بزرگتر مشکل ساز بود.
سال 1838 مصادف با تهیه نگاتیوهای کوچک و عکاسی از مناظر بزرگ تر بود که یک شیمی دان انگلیسی William Henry Fox Talbot توانست این مهم را به انجام برساند.
البته هنوز گرفتن عکس مستلزم پرداخت هزینه زیادی بود که به دلیل لوازم به کار رفته در عکاسی به وجود می آمد. عکاس ها به صورت دوره گرد کار می کردند و مجبور بودند مدت زیادی را صرف ظهور عکس های گرفته شده نمایند. همه لوازم عکاسی و ظهور باید حمل می شد که کاری طاقت فرسا بود.
مشکل تنها معطوف به هزینه و سختی چاپ نبود. در عکاسی از انسان ها، عدم تحرک و ثابت بودن طولانی مدت سوژه ها به نوعی زجرآور می نمود.
با پیشرفت در عکاسی و به کارگیری وسایل مدرن زمان ثبت عکس به 2 تا 3 ثانیه نزول پیدا کرد.
Richard Maddox
Richard Maddox نامی ماندگار در تاریخچه عکاسی جهان است که توانست با اختراع امولسیون تر یا کلودیون زمان عکاسی را کوتاه کند و ریچارد مادوکس نیز با اختراع امولسیون خشک یا ژلاتین دار، عکاسی از سوژه ها را در ۱/۲۵ ثانیه ممکن کرد.
امروزه عکاسی امری عادی و روزمره در زندگی است و با پیشرفت های چشمگیری روبرو بوده است. اتاقک تاریک جای خود را به مدرن ترین دوربین های عکاسی داده و عکاسی از مناظر بسیار بزرگ و بسیار ریز نیز به سادگی امکان پذیر است. تحول تاریخچه عکاسی مدیون انسان های خلاقی است که به سادگی از کنار مسائل نگذشتند و دست از تلاش برنداشتند.
سوالات متداول
روند عکاسی و استفاده از کاغذ حساس به نور توانست در حدود سال های1838-1839 به صورتی واقعی منجر به تولید دوربین عکاسی و امکانات چاپ شد.
شاید بتوان گفت دوربین عکاسی به شکل کنونی الهام گرفته از اتاقک تاریکی است که ابن هیثم در قرن 5 هجری برای مشاهده کسوف از آن استفاده کرده است.
بعدها یک ریاضی دان با نصب یک عدسی محدب بر روی روزنه جعبه توانست وضوح تصویر را تا حد بسیار خوبی افزایش دهد.
Richard Maddox نامی ماندگار در تاریخچه عکاسی جهان است که توانست با اختراع امولسیون تر یا کلودیون زمان عکاسی را کوتاه کند.
در سیستم های اولیه عکاسی، تصویر منعکس شده بر روی کاغذ، تنها بخش کوچکی را ثبت می کرد. به این ترتیب که تصویر ثبت شده با تصویر واقعی از نظر ابعاد برابر بود .
در سیستم های اولیه عکاسی، تصویر منعکس شده بر روی کاغذ، تنها بخش کوچکی را ثبت می کرد. به این ترتیب که تصویر ثبت شده با تصویر واقعی از نظر ابعاد برابر بود .
- لنزوکم
- 1403-03-05
- 191 بازدید