نکات مهم برای عکاسی طبیعت
عکاسی از طبیعت یک فعالیت هیجانانگیز و ممتع است که به شما این امکان را میدهد که زیباییهای دنیای اطرافتان را به تصاویر زنده و خاص تبدیل کنید. برای شروع عکاسی از طبیعت، مهم است که توجه خود را به جزئیات و زیباییهای کوچک در محیط اطراف افزایش دهید. ممکن است گلهای رنگارنگ، ابرهای جالب یا حتی یک پرنده در هوا لحظات فوقالعادهای برای عکسبرداری ارائه دهند. بنابراین، دقت به جزئیات و توانایی مشاهده خوب، از اصول اساسی در عکاسی طبیعت است.
یکی از نکات مهم دیگر در عکاسی طبیعت، استفاده درست از نور محیط است. زمانی که شما به زمانهای مناسب برای عکسبرداری توجه میکنید، تصاویر شما با نورهای طبیعی، مثل آفتاب یا حتی نور مهمانی، به شکل زیبا و جذاب ظاهر میشوند. همچنین، مهارت در استفاده از نورها و سایهها به شما کمک میکند تا تصاویر با عمق و احساس بیشتری ایجاد کنید.
در نهایت، خلاقیت در عکاسی از طبیعت نقش مهمی ایفا میکند. شما میتوانید با انتخاب زوایا و فریمهای جالب، تصاویرتان را به شکل خاص و شگفتانگیزی تغییر دهید. برای مثال، انتخاب یک زاویه پایین به بالا یا بالعکس میتواند به تصویر شما یک حس عظیمی از ارتفاع یا فراز و نشیب بدهد. با این نکات ساده و مؤثر، شما میتوانید لحظات زیبایی را در طبیعت به تصاویری بینظیر تبدیل کنید.
نکات کلی مهم عکاسی در طبیعت
سوژه طبیعت همیشه برای تمام عکاسان حرفه ای و آماتور دارای جذابیت بوده است اما قبل از اینکه برای اینکار بخواهید اقدام کنید باید برخی از نکات را رعایت کنید.
-قبل از تصمیم به چنین کاری باید آمار هواشناسی را داشته باشید.
-قبل از شروع به سفر از سلامت راه و تجهیزات عکاسی و لوازم نقلیه خود مطمئن شوید.
-نقشه های لازم و راه های محلی را داشته باشید GPS و یا دیگر نرم افزارهای رهیابی روی تلفن همراه می توانند بسیار مفید باشند.
-به تنهایی وارد مناطق ناشناس که احتمال خطر دارد نشوید.
-همراه خود مواردی همچون کیسه خواب، مایحتاج اولیه و مقداری مواد خوراکی و آب داشته باشید.
-برای دوربین پوشش بارانی و برای خودتان نیز چتر بردارید زیرا مخصوصاً اگر در فصل بارندگی باشید احتمال بارندگی وجود دارد.
-برای عکس برداری از طبیعت با صحنه های وسیع می توان از لنزهای واید که انتخاب مناسبی است استفاده نمود.
-با نصب کردن آفتاب گیر لنز می توان از تابش اشعه آفتاب داخل لنز و خرابی عکس جلوگیری کرد اگر نتوانستید آفتابگیر تهیه کنید، از دستتان برای سایه انداختن روی لنز دوربین کمک بگیرید البته نباید تصویر دست داخل کادر قرار بگیرد.
-برای عکاسی حرفه ای چیزی که دارای اهمیت است فقط تصویر می باشد و صحنه هایی مانند نسیم، عطر گل، صدای پرندگان و صدای آب قابل ثبت نمی باشد. بنابراین تنها تصاویر را بررسی نمایید.
-همیشه بهترین تصاویر جلوی روی شما نیستند بلکه باید تمام جهت ها را بررسی کنید، پشت سرتان را فراموش نکنید. همچنین می توانید برای پیدا کردن زاویه دید مناسب از بلندی تخته سنگها و تپه های کوچک استفاده کنید.
پیشنهاد مقاله : روز جهانی عکاسی از طبیعت
-قبل از گرفتن عکس بهتر است صحنه عکس برداری را از زباله هایی مانند قوطی کنسرو، پاکت چیپس پاک کنید.
-برای اینکه بتوانید صحنه را بخوبی مجسم کنید بهتر است که لحظه ای چشم خود را ببنید زیرا چشم شما تصویر سه بعدی می بیند در حالی که عکسی که شما می گیرید دوبعدی می باشد.
-بصورت کلی می توان گفت که بهترین جای قرار گرفتن خط افق در یک سوم پائینی و یا یک سوم بالایی عکس می باشد.
-برای مناظر طبیعی اصولاً کادرهای افقی تناسب بیشتری دارد.
-مناظری که می خواهید عکاسی کنید در طول شبانه روز بررسی نمایید تا بتوانید بهترین و زیباترین شرایط نور، سایه و … را به دست آورید.
ـ برای اینکه همه عناصر عکس در فواصل مختلف دارای وضوح باشند می توان از دیافراگم بسته تر و متناسب با شرایط نوری موجود و در نتیجه افزایش عمق میدان استفاده نمود.
-نورهایی جانبی موجب دیدن کلیات و بافت تصویر می شوند و نورهای روبرو نیز منجر به نمایان شدن جزئیات می شوند و نورهای پشت منظره نیز موجب ایجاد و تاکید بر عمق عکس می شوند.
-در هوای ابری نیز می تواند عکاسی کرد زیرا بدون سایه های تند، شرایط مناسبی برای نمایش تنوع رنگ در مناظر طبیعی می باشد.
-برای تهیه عکس از طبیعت بهتر است که از سه پایه استفاده کنید. اگر دوربین تان کوچک است سه پایه کوچک جیبی نیز مفید می باشد اگر عکاس هستید و می خواهید به جایی تکیه دهید درختها، تخته سنگها نیز گزینه مناسبی هستند.
-زمانی که شاتر را روی سه پایه قرار می دهید و شاتر دارای سرعت پایین است موجب گرفته شدن تصاویر بسیار واضح از طبیعت ثابت و تصاویر محو از حیوانات می شود که باعث زیبایی کار شما می شود.
-اگر می خواهید از حیوانات نیز عکس بگیرید دقت کنید که صدای شاتر یا حرکات ناگهانی شما موجب رمیدن آنها نشود.
-می توانید عکس های پاناروما (همان عکسهایی دارای نسبت طول به عرض بیشتری در مقایسه با عکسهای معمولی دارند) برای کار خود با استفاده از دوربین و نرم افزار رایانه ای تهیه کنید.
-عکاسی در زمان بعد از بارندگی به دلیل طراوت هوا، تمیزی شاخ و برگ و انعکاس نور از سطح زمین می توان عکس هایی با جلوه مناسب تهیه نمود.
-عکس برداری در شرایط خاص جوی مانند مه، تندباد، بارندگی، نزدیک شدن طوفان و.. را هرگز به راحتی فراموش نکنید و از دست ندهید.
-می توانید که از وقایع زودگذر با تغییر مکان زیاد و مدام دوربین عکاسی کنید.
-برای اینکه بتوانید رنگ های پخته تر در عکاسی بدست آورید خیس کردن تنه درختان و آب پاشی خاک های خشک، سنگ ها مؤثر می باشد.
-در سطوح برفی و یخی انعکاس نور معمولاً از انتظاری که می رود بیشتر می باشد. بنابراین برای اینکه از خطای نورسنجی سیستم جلوگیری شود باید به نورسنجی توجه بیشتری شود.
-عکاسی کردن همیشه از مناظری مانند طلوع و غروب خورشید دارای جذابیت می باشد. کمی تیرگی و رنگهای گرم موجب جلوه بیشتر به عکسها می گردد. برای اینکار و شکار لحظات ناب از طلوع و غروب خورشید به سرعت عمل مناسب احتیاج است.
بیشتر بخوانیم : عکاسی حرفه ای از مناظر ساحلی دریا
-وقتی می خواهید در شب های مهتابی عکاسی کنید بهترین شرایط قرص کامل ماه و در موقعیت مکانی مناسب نسبت به شما می باشد.
-در نماهای بسته می توانید از انعکاس آفتاب با استفاده از رفلکتور و یا یک قطعه آینه استفاده نمائید. بطور مثال در مورد لانه پرندگان یا دسته های گل که در سایه قرار دارند می توانید امتحان کنید. البته شدت نور نباید موجب حذف جزئیات و سفیدی بیش از حد شود. قطرات آب فراموش نشود.
-بهتر است برای گرفتن عکس از مناظر طبیعی، آسمان، برف، دریا و … از فیلتر UV استفاده کنید زیرا اشعه ماوراء بنفش هرچند که دیده نمی شود اما روی عکس تاثیر منفی می گذارد.
نکات کاربردی
اگر در حین عکاسی ظرفیت کارت حافظه شما پر شد و شما به کارت حافظه جدیدی دسترسی نداشتید عکس هایی که دارای ایرادات بارز فنی می باشند مانند، لرزش، نوردهی نامناسب و یا فوکوس و … را پاک کنید عکس هایی که بی اهمیت هستند و یا تکراری هستند را نیز می توانید پاک کنید و عکس هایی که به راحتی قابل تکرارند را به ابعاد کوچکتر Resize کنید و از فرمت هایی مانند JPEG که حجم کمتری اشغال می کنند استفاده کنید.
-اگر می خواهید در شارژ باطری صرفه جویی کنید تا مدت زمان بیشتری کار کند از امکاناتی مانند لرزش گیر، فوکوس خودکار، فلاش و … استفاده نکنید؛ و همچنین قابلیت نمایش عکسهای ثبت شده را غیر فعال کنید. دوربین را زیاد خاموش و روشن نکنید و با گرفتن عکس های اضافی و زائد لذت عکاسی و سفر خود را خراب نکنید.
- لنزوکم
- 1403-03-24
- 88 بازدید