7 دوربین نیکون از بهترین دوربین های نیکون
نمیتوان از دنیای عکاسی حرفهای صحبت کرد و نام نیکون را به میان نیاورد که با بیش از ۷۰ سال سابقه در این صنعت، بسیاری از فعالان این حوزه محصولات آن را قابل اعتماد و شاخص میدانند و به دنبال بهترین دوربین های نیکون هستند.
این برند کهنهکار دنیای عکاسی، که زمانی پیشگام تولید دوربین های SLR و DSLR بود، این روزها بهطور فزایندهای روی مجموعه دوربین های بدون آینهی خود سرمایهگذاری میکند و تلاش میکند با مدلهایی متناسب با بودجهها و سطوح کاربری مختلف، همراه با مجموعهای از لنزها که به تدریج در حال رشد هستند، تجربهی کاملی را ارائه دهد. بنابراین چه به دنبال دوربین DSLR یا بدون آینه، فول فریم یا سنسور کراپ، یا یک دوربین سادهتر باشید، باید گفت که نیکون چیزی برای همه دارد.
دوربین دیجیتال نیکون Z8
در سال ۲۰۲۴ در میان بهترین دوربین های نیکون قطعا باید به نام Z8 هم اشاره کرد که حتی از بسیاری جهات میتواند لقب بهترین دوربین را به خود اختصاص دهد. Z8 توسط نیکون به عنوان بچه Z9 معرفی شده است و مجموعهای از ویژگیهای تقریبا یکسان را هم داراست. با این تفاوت که بدنهی جمع و جورتری دارد و قیمت آن هم بسیار کمتر است. در صورت نیاز به حمل باتری اضافی و داشتن دکمههای کنترل عمودیف امکان اضافه کردن دستگیره هم وجود دارد.
این دوربین امکان ضبط ویدیوی ۸K 60p یا ۸K 30p با محدودیت ضبط عظیم ۲ ساعته را دارد. نیکون در این دوربین تصمیم گرفته است تا شاتر مکانیکی را به طور کامل حذف کند و بدین ترتیب دوربین قادر به عکاسی پیاپی ۱۲۰ فریم در ثانیه و حداکثر سرعت شاتر ۱/۳۲۰۰۰ ثانیه است که آن را برای عکاسی ورزشی و عکاسی از پرندگان عالی میکند.
فوکوس خودکار قادر به تشخیص ده نقطه است و بنابراین بخشهایی مانند چشم انسان، صورت، سر و بالاتنه، چشم، سر و بدن حیوانات؛ و اتومبیل، هواپیما، قطار و موتور سیکلت به آسانی با این دوربین در کانون توجه قرار میگیرند.
میتوان گفت به معنای واقعی کلمه، هیچ کاری وجود ندارد که این دوربین نتواند انجام دهد. بدین ترتیب سرعت، وضوح، استحکام و قابلیت فیلمبرداری را در یک مجموعهی واحد به شما میدهد و با قیمتی پایینتر از Z9 هم عرضه میشود. بنابراین میتوان آن را یک دوربین کاملا حرفهای برای فعالیتهای تخصصی در حوزهی عکاسی دانست.
نکات مثبت
- سنسور ۴۵.۷ مگاپیکسلی
- فوکوس خودکار، تشخیص سوژه و ردیابی سه بعدی
- ترکیب لرزشگیر داخلی و لنز
- فیلمبرداری ۸K/60p در N-Raw و ۴.۱K در ProRes Raw1
- طراحی بدنهی عالی
نکات منفی
- عمر باتری محدود
- دارای EVF با وضوح پایینتر نسبت به رقبا
- لرزشگیر داخلی خوب اما نه عالی
دوربین دیجیتال نیکون D850
اگر یک دوربین کاملا حرفهای اما کلاسیک میخواهید، باید به بهترین دوربین های نیکون که از نوع DSLR هستند فکر کنید و دوربین عکاسی نیکون D850 در این میان گزینهای عالی برای شماست. این دوربین از منظرهیاب نوری روشن و شفافی بهره میبرد که هنوز بسیاری از عکاسان آن را به یک صفحه نمایش دیجیتال ترجیح میدهند. سنسور ۴۵.۷ مگاپیکسلی D850 کیفیت تصویر فوقالعادهای تولید میکند و همچنان میتواند سرعت عکاسی ۷ فریم تا ۹ فریم در ثانیه را حفظ کند.
حتی بدون باتری اضافه D850 دارای عمر باتری شگفتانگیز ۱۸۴۰ عکس است که بسیار بیشتر از هر رقیب بدون آینه محسوب میشود و دو اسلات کارت حافظه یکی با فناوری XQD/CFexpress و دیگری با فناوری SD/SDHC/SDXC معمولی این اطلاعات را پشتیبانی میکنند.
نمایشگر این دوربین عکاسی نیکون ۳.۲ اینچی با ۳.۶۹ میلیون نقطه است و ارگونومی عالی آن به قرارگیری بهتر در دست کمک میکند. بنابراین اگر ببدون سه پایه با لنزهای بزرگ و سنگین عکاسی میکنید، به کمتر خسته شدن دستتان کمک خواهد کرد. نیکون D850 همچنین یک دوربین عالی برای فیلمبرداری به شمار میرود و فیلمهای ۴K UHD آن در دههی آینده همچنان حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
در مجموع D850 اکنون یکی از قدرتمندترین دوربین های فول فریم نیکون برای عکاسان حرفهای و نیمهحرفهای به شمار میرود که میتواند تصاویر ثابت و ویدیویی را با جزئیات و کیفیت بالا ثبت کند و برای انواع عکاسی از جمله عکاسی پرتره، عکاسی منظره، عکاسی ورزشی، عکاسی حیات وحش و عکاسی خبری کاربردی باشد.
نکات مثبت
- سنسور ۴۵.۷ مگاپیکسلی فول فریم
- پردازندهی EXPEED 5
- سیستم فوکوس خودکار ۱۰۵ نقطه ای
- فیلمبرداری ۴K UHD با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه
- منظرهیاب الکترونیکی ۰.۷۵x با ۳.۶۹ میلیون نقطه
- نمایشگر ۳.۲ اینچی LCD
- اتصال Wi-Fi و Bluetooth
- باتری با دوام
نکات منفی
- قیمت بالا
- سنگین و حجیم
- نداشتن صفحه نمایش لمسی
دوربین دیجیتال نیکون D780
با وجود اینکه دوربین های بدون آینه، در سالهای اخیر از نظر محبوبیت از دوربین های DSLR پیشی گرفتهاند، اما دوربین های DSLR هم هنوز از ویژگیهایی مانند عمر باتری بینظیر تا منظرهیاب اپتیکال بدون تأخیر را ارائه میکنند. بنابراین اگر به خرید یک DSLR علاقه دارید اما همچنان به دنبال آخرین فناوری دوربین هستید، Nikon D780 یکی از بهترین گزینهها برای شماست.
این دوربین اگرچه پایینتر از Nikon D850 سطح حرفهای قرار دارد، اما یک انتخاب عالی هم برای حرفهایها و هم برای دیگه علاقهمندان به عکاسی است که با ترکیب فناوری DSLR و فناوریهای بدون آینه، بهترینهای هر دو را در یک بدنهی DSLR مستحکم به شما ارائه میدهد.
در حالی که در هنگام استفاده از منظرهیاب مانند یک DSLR پیشرفته عمل میکند، این دوربین هنگام عکاسی با استفاده از نمای زنده، سیستم فوکوس خودکار و تشخیص فاز را به همراه دارد و سیستم فوکوس خودکار سازگارتر را برای هر دو عکس به شما می دهد. و ویدئو این در کنار عمر باتری باورنکردنی و ارگونومی عالی، این دوربین را در بین دوربین های DSLR متمایز کرده است.
دوربین عکاسی D780 نیکون از یک حسگر ۲۴.۵ مگاپیکسلی بهره میبرد و سیستم فوکوس خودکار آن ۵۱ نقطهای است. سرعت عکسبرداری پیوستهی آن تا ۱۲ فریم در ثانیه است و قابلیتهای فیلمبرداری این دوربین هم عملکرد قدرتمندی دارند و با رزولوشن ۴K UHD و یک منظرهیاب الکترونیکی ۲.۳۶ میلیون نقطهای نیازهای امروزی شما را تأمین میکند.
صفحه نمایش لمسی تاشو این دوربین کار با آن را بسیار آسان کرده است و دو اسلات کارت حافظهی سازگار با UHS-II هم امکان ذخیرهی کامل عکسها و ویدیوها را فراهم میکنند. وزن این دوربین ۸۴۰ گرم است و در مجموع یک دوربین کلاسیک اما مدرن را شکل میدهد که انتخابی عالی برای کاربران حرفهای و تازهکار است.
نکات مثبت
- سنسور فول فریم ۲۴ مگاپیکسلی عالی
- فوکوس خودکار ۵۱ نقطهای
- فیلمبرداری ۴K UHD
- منظرهیاب الکترونیکی ۲.۳۶ میلیون نقطهای
- عکسبرداری پیاپی ۷ فریم در ثانیه با قابلیت ردیابی سوژه
- شاتر الکترونیکی ۱۲ فریم در ثانیه
- نمایشگر لمسی تاشو
- شارژ داخلی دوربین
نکات منفی
- قیمت بالا
- وزن زیاد
- نداشتن نمایشگر لمسی
- پوشش محدود فوکوس خودکار منظرهیاب الکترونیک
- پایداری کم سنسور تصویر
دوربین دیجیتال نیکون D7500
دوربین D7500 هم دیگر دوربین DSLR حرفهای است که با رزولوشن ۲۰.۹ مگاپیکسل و سیستم فوکوس خودکار ۵۱ نقطهای، عملکرد بالایی را ارائه میدهد. این دوربین از حسگر APS-C بهره میبرد که برای عکاسی حرفهای و همچنین ویدیوگرافی مناسب است.
این دوربین در سال ۲۰۱۷ و به عنوان جایگزینی برای دوربین D7200 معرف شد. نیکون D7500 امکان عکاسی پیاپی تا ۸ فریم در ثانیه و فیلمبرداری ۴K UHD با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه را دارد. همچنین از یک منظرهیاب الکترونیکی ۳.۲ اینچی ۲.۳۶ میلیون نقطهای استفاده میکند.
هرچند سنسور این دوربین نسبت به D5600 وضوح کمتری دارد اما با طراحی جدیدتر که وام گرفته از مدل حرفهای D500 است، به ازای چند مگاپیکسل کمتر؛ کیفیت بهتری را در تنظیمات ایزو فراهم میکند.
این ویژگیها در کنار ارگونومی خوب Nikon D7500 را به یک دوربین میانردهی خوب برای کاربران مختلف از آماتور تا حرفهای تبدیل کرده است.
نکات مثبت
- سنسور ۲۰.۹ مگاپیکسل APS-C
- پردازنده EXPEED 5
- سیستم فوکوس خودکار ۵۱ نقطهای
- فیلمبرداری ۴K UHD با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه
- منظرهیاب الکترونیکی ۰.۹۲x و ۲.۳۶ میلیون نقطهای
- صفحه نمایش ۳.۲ اینچی LCD
- اتصال وایفای و بلوتوث
- طول عمر بالای باتری
نکات منفی
- قیمت بالا
- ابعاد زیاد
- نداشتن صفحه نمایش لمسی
دوربین دیجیتال نیکون D3400
این دوربین شاید کمی قدیمی به نظر برسد اما برای کسانی که در سطح مبتدی یا متوسط هستند، با توجه به قیمت مناسب همچنان یک انتخاب ایدئال به شمار میرود و به همین دلیل هنوز هم جزو بهترین دوربین های نیکون قرار میگیرد. سنسور آن ۲۴ مگاپیکسلی از نوع APS-C CMOS است و از پردازندهی تصویر EXPEED 4 بهره میبرد و سیستم فوکوس خودکار ۱۱ نقطهای همراه با عکاسی پیاپی ۵ فریم بر ثانیه دارد.
D3400 از یک سنسور ۲۴ مگاپیکسلی استفاده میکند که برای ثبت عکسهای دقیق و باکیفیت عالی عمل میکند. همچنین قابلیت فیلمبرداری Full HD با حداکثر سرعت ۶۰ فریم در ثانیه را دارد و نمایشگر LCD ثابت ۳ اینچی آن هم با ۹۲۰ هزار نقطه کیفیت قابل قبولی برای نمایش زندهی تصاویر ارائه میدهد. عمر باتری این دوربین هم قابل قبول است و تا ۳ ساعت برای استفادهی پیوسته پاسخگو است.
با این که دوربین عکاسی D3400 نیکون جزو دوربین های سطح پایه محسوب میشود اما از بسیاری جهات شبیه دوربین های DSLR رده بالای نیکون است. بنابراین اگر از دوربین برای عکاسی از سفر، مناظر، تصاویر معماری، پرتره و غیره استفاده میکنید، میتوانید روی D3400 حساب کنید که یکی از ارزانترین دوربین های موجود در بازار با یک حسگر عالی است.
نکات مثبت
- سنسور ۲۴.۲ مگاپیکسلی APS-C
- پردازنده EXPEED 4
- سیستم فوکوس خودکار ۱۱ نقطهای
- فیلمبرداری ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه
- منظره یاب الکترونیکی ۲.۳۶ میلیون نقطه ای
- صفحه نمایش ۳.۲ اینچی LCD
- اتصال Wi-Fi و Bluetooth
- قیمت مقرون به صرفه
نکات منفی
- بدنهی پلاستیکی
- نداشتن منظرهیاب قابل چرخش
- پشتیبانی نکردن از فیلمبرداری ۴K
- کنترلهای دستی محدود در دکمه های دوربین عکاسی
دوربین دیجیتال نیکون Coolpix P1000
اگر به فکر تهیه دوربینی با هزینهی پایینتر هستید، میتوانید به گزینههای دارای لنز یکپارچه فکر کنید و Nikon Coolpix P1000 در میان بهترین دوربین های نیکون برای کاربری عمومی محسوب میشود. این دوربین را باید یک دوربین دیجیتال تله فوتو عالی دانست که قابلیتهای پیشرفتهای برای دوربین عکاسی و فیلمبرداری ارائه میدهد. دارای سنسور ۱/۲.۳ اینچی BSI CMOS با رزولوشن ۱۶ مگاپیکسل است که وضوح بالا و نویز کمی دارد و عملکرد دوربین را در ISO بالا و شرایط نوری ضعیف افزایش میدهد.
لنز استفاده شده در این دوربین زوم اپتیکال پرقدرت ۱۲۵ برابری ارائه میدهد و در کنار آن هم از یک سیستم لرزشگیر اپتیکال استفاده شده است که عملکرد آن را به ویژه زمانی که دوربین روی دست باشد، بهطور قابلتوجهی بهبود میبخشد.
فیلمبرداری این دوربین با کیفیت ۴K UHD تا ۳۰ فریم بر ثانیه همراه با صدای استریو واقعی انجام میشود و قابلیت ضبط تا Full HD تا سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه را هم دارد. همچنین از بلوتوث و وایفای داخلی بهره میبرد که امکان کنترل بیسیم آن را فراهم میکند. منظرهیاب آن هم دارای پنل OLED و ۰.۳۹ اینچی با وضوح ۲.۳۶ میلیون نقطه است.
نکات مثبت
- زوم اپتیکال ۱۰۰ برابر
- فیلمبرداری ۴K UHD
- سیستم فوکوس خودکار سریع
- صفحه نمایش لمسی متحرک
- باتری با دوام
نکات منفی
- قیمت بالا
- سنگین و حجیم
- کیفیت تصویر در نور کم پایین
دوربین دیجیتال نیکون Coolpix P950
Coolpix P950 هم از جمله دوربین های باکیفیت سطح متوسط نیکون برای عکاسی و فیلمبرداری است. این دوربین دارای حسگر ۱/۲.۳ اینچی BSI CMOS با رزولوشن ۱۶ مگاپیکسل است. این حسگر تصویر دارای وضوح بالا و نویز پایین است که عملکرد دوربین را در نورهای بالا و شرایط نامناسب بهبود میدهد.
لنز به کار رفته در این دوربین دارای بزرگنمایی اپتیکال ۸۳ برابری و فاصلهی کانونی معادل ۲۴ تا ۲۰۰۰ میلیمتر است. در کنار این لنز یک لرزشگیر اپتیکال هم استفاده شده که به ویژه برای فیلمبرداری و عکاسی هنگام حمل دوربین روی دست عملکردی عالی دارد. فیلمبرداری این دوربین با کیفیت ۴K UHD است و سرعت عکاسی پیاپی آن ۷ فریم در ثانیه است. دوربین Nikon Coolpix P950 همچنین دارای منظرهیاب با پنل OLED و رزولوشن ۲.۳۶ میلیون نقطه است و در مجموع دوربینی کاربردی برای استفادهی عمومی و سطح پایه به شمار میرود.
نکات مثبت
- زوم اپتیکال ۸۳ برابر
- سنسور ۱۶ مگاپیکسل
- فیلمبرداری ۴K UHD
- صفحه نمایش LCD 3.2 اینچ
- منظره یاب الکترونیکی ۰.۲ اینچ
- لرزشگیر قوی با تثبیت تصویر نوری ۵.۵EV
- فوکوس خودکار سریع
- عکاسی پیاپی ۷ فریم در ثانیه
- عمر باتری طولانی
- کنترلهای دستی
- LCD با زاویهی متغیر
- ورودی میکروفون و اتصال لوازم جانبی
- وایفای و بلوتوث
نکات منفی
- سنگین و حجیم
- قیمت بالا
- پشتیبانی نکردن از کارت حافظه SDXC UHS-II با سرعت بالا
- نداشتن ورودی هدفون
- فوکوس خودکار با سوژههای کوچک و سریع مشکل دارد
- نداشتن نمایشگر لمسی
جمعبندی
تردیدی نیست که شرکت نیکون یکی از برترینهای دنیای عکاسی است و کسی که بخواهد در این زمینه فعالیت کند، با انتخاب محصولات این برند میتواند از کیفیت آن اطمینان داشته باشد. امروزه Nikon دوربین های متنوعی برای کاربریها و سلیقههای گوناگون تولید میکند که طیف گستردهای از فعالیتها از عکاسی و فیلمبرداری حرفهای گرفته تا بلاگری و تولید ولاگ را میتوان با آنها انجام داد.
در این مطلب به معرفی برخی از بهترین دوربین های نیکون پرداختیم که همچنان کاربری مطلوبی را برای طیفهای گوناگون ارائه میدهند و امکان تهیهی آسان آنها در بازار ایران وجود دارد. بنابراین چه در سطح حرفهای فعالیت داشته باشید یا یک عکاس آماتور محسوب شوید، گزینههایی برای انتخاب خواهید داشت.
- لنزوکم
- 1403-02-06
- 351 بازدید